Următoarele exit-polluri ne vor oferi câteva indicii cheie despre faptul dacă Donald Trump sau Joe Biden câștigă alegătorii de care au nevoie pentru a obține Casa Albă. Iată cîteva lucruri de urmărit în opinia CNN:

HotNews.roFoto: Hotnews

Grupurile cheie de urmărit pentru Trump:

  • Alegători albi fără studii universitare: acest grup l-a propulsat pe Trump la președinție acum patru ani, dar acum, Biden speră să micșoreze diferența. Trump a câștigat alegătorii albi fără studii universitare cu 31 de puncte în Michigan, 32 de puncte în Pennsylvania și 28 de puncte în Wisconsin. Trump trebuie să încerce să mențină din nou aceste marje.
  • Femeile albe: sondajele pre-electorale sugerează că Trump pierde teren cu acest grup, dar el trebuie să oprească pierderea pentru a avea șanse de luptă. O prăpastie între femei și bărbați ar putea fi fatală pentru candidatura lui Trump pentru realegere. Trump a câștigat femeile albe cu 9 puncte în 2016.
  • Alegători independenți: alegătorii independenți nu au oferit niciunui candidat un avantaj de două cifre în mai mult de 30 de ani. Ar putea Biden să rupă bariera? Trump a câștigat cu aproape 4 puncte alegătorii independenți în 2016 și va trebui să țină lucrurile aproape de acest grup pentru a câștiga din nou.

Grupurile cheie de urmărit pentru Biden:

  • Seniori: Trump a câștigat alegătorii cu vârsta de peste 65 de ani cu 7 puncte în 2016, dar pe fondul unei pandemii care ucide în mod disproporționat americanii în vârstă, Biden ar putea să-i recâștige în state cheie precum Florida. În plus, Trump a câștigat seniorii albi cu 19 puncte. Poate Biden să revină?
  • Alegătorii care pot trece de la Trump la Biden: Câți foști alegători Trump poate convinge Biden să treacă peste linia partidului? Într-o cursă strânsă, chiar alegerea a 5-10% dintre ei ar putea face diferența. În plus, aproape 6% dintre alegători au fost terți în 2016. Unde vor merge acum?
  • Alegătorii albi cu o diplomă de facultate: Una dintre marile surprize din 2016 a venit atunci când alegătorii albi cu o diplomă de facultate l-au susținut pe Trump cu 3 puncte. Sondajele sugerează că vor merge probabil pentru Biden în 2020, dar Biden trebuie să obțină scorul, în special în rândul femeilor cu studii superioare.
  • Alegători de culoare și hispanici, în special bărbați: Trump a depus eforturi pentru a merge înspre bărbații din aceste categorii, unde chiar și o mică schimbare ar putea contribui la compensarea pierderilor cu alte grupuri. Hillary Clinton a câștigat bărbații de culoare cu 69 de puncte, iar pe cei latino cu 31 de puncte în 2016.