Facebook a anunțat o serie de măsuri pentru a garanta integritatea alegerilor prezidențiale de marți din Statele Unite, inclusiv prin limitarea difuzării oricărui anunț de victorie înainte ca rezultatele finale să fie cunoscute, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Dacă un candidat la președinție declară o victorie prematură, vom adăuga informații mai specifice în mesajele de avertizare de sub postările lor, precum și în notificările din partea de sus a fluxului și vom continua să afișăm cele mai recente rezultate din Centrul dvs. de informare electorală", a postat pe Twitter seara serviciul de presă Facebook.

În cadrul ultimei sale întâlniri de campanie de luni seară, la Grand Rapids, Michigan (Midwest), președintele american Donald Trump a pus la îndoială fiabilitatea scrutinului. Așa cum a făcut de săptămâni la rând fără dovezi, a atacat în special legitimitatea votului prin corespondență.

„Unele rezultate electorale nu vor fi disponibile timp de câteva zile sau săptămâni, asta înseamnă că totul merge așa cum era planificat”, l-a liniștit Facebook sub videoclipul evenimentului postat pe pagina oficială a candidatului republican.

În plus, utilizatorii rețelei sociale din Statele Unite văd pe pagina lor încă din această dimineață un mesaj care le amintesc că este ziua alegerilor, ajutându-i să-și găsească secția de votare cea mai apropiată și care le permite să indice că au votat.

Facebook s-a angajat, de asemenea, să elimine conținutul care descurajează alegătorii să meargă la secțiile de votare sau să-i intimideze.

La rândul său, Twitter a adăugat un avertisment sub un tweet al lui Trump, luni seara, în care pretindea că o hotărâre judecătorească cu privire la numărarea voturilor în Pennsylvania ar putea duce la „înșelăciune” și la „violență pe stradă”.