Candidatul democrat la preşedinţia SUA Joe Biden a denunţat duminică un act de presupusă hărţuire a uneia dintre camionetele sale de campanie de către susţinători ai adversarului său Donald Trump, incident pe care FBI îl investighează, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Joe BidenFoto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

Un videoclip postat pe Twitter arată mai multe camioane cu steaguri pro-Trump înconjurând şi încetinind un vehicul Biden / Harris. Responsabili democraţi au dat asigurări că în vehicul se afla candidata pentru Congres Wendy Davis, care a trebuit să-şi întrerupă călătoria şi să anuleze două evenimente şi o conferinţă de presă, ca ''măsură de securitate''.

Însuşi Donald Trump a postat videoclipul sâmbătă seara, comentând: ''Iubesc Texas-ul''.

''Nu am văzut niciodată aşa ceva - în orice caz nu am avut niciodată un preşedinte care crede că acesta este un lucru bun'', a declarat Joe Biden susţinătorilor săi din Philadelphia.

Fostul vicepreşedinte american a făcut referire şi la un videoclip al lui Donald Trump Jr, unul dintre fiii preşedintelui, care le cerea susţinătorilor tatălui său ''să continue'' şi să meargă să-i întâmpine pe cei doi candidaţi democraţi în acelaşi mod în care s-a întâmplat în Texas. ''Dragi prieteni, nu suntem aşa. Suntem mult mai buni'', a spus Joe Biden.

Biroul FBI din San Antonio a confirmat duminică pentru AFP că anchetează incidentul, fără a da alte detalii. Nu au fost semnalaţi răniţi în incident, dar nu se ştie dacă persoanele implicate aveau arme asupra lor.