Voturile prin poştă şi în persoană au atins nivelul de 24,5% din cele 136 de milioane de voturi exprimate în alegerile prezidenţiale din 2016. La data de 23 octombrie 2016, doar 5,9 milioane de americani votaseră anticipat, transmite News.ro.

Trump vs BidenFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

În timp ce democraţii au dominat votul prin poştă, republicanii încep să recupereze teren la votul anticipat în persoană.

Dintre cele 13,7 milioane de voturi prin poştă urmărite de U.S. Elections Project, democraţii înregistraţi repezintă 54,4%, republicanii 23,6%, iar persoanele neafiliate 21,5%.

În privinţa voturilor în persoană, marja este mai strânsă. Democraţii înregistraţi reprezintă 43,3% din voturile depuse în persoană, republicanii 35,4%, iar alegătorii neafiliaţi 20,8%.

În condiţiile în care Donald Trump a criticat, fără dovezi, votul prin poştă, ca fiind expus fraudelor, nu este surprinzător că republicanii preferă să voteze în persoană.

În Texas, votul anticipat în persoană a început în urmă cu o săptămână şi a ajuns deja la nivelul de 51,4% din totalul prezenţei la vot din 2016.

În Carolina de Nord, aproximativ un sfert dintre alegătorii înregistraţi au votat deja.

Votul anticipat în persoană din Florida a început luni dimineaţă, iar lumea a stat la cozi lungi, chiar dacă vremea a fost furtunoasă. Marţi dimineaţă, statul a raportat un record de 366.436 de voturi exprimate deja.