Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a caracterizat vineri ca ”uimitor” refuzul lui Donald Trump de a-i condamna pe cei care susțin supremația rasei albe, într-un discurs îndreptat împotriva președintelui SUA în statul cheie Michigan, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

Fostul vicepreședinte al SUA a rostit cuvintele alături de guvernatorul de Michigan, Gretchen Whitmer, un adversar ferm al lui Donald Trump vizată recent de o conspirație a unor bărbați de extremă dreapta care doreau să o răpească și să o „judece” pentru "trădare".

"Nu vă înșelați, sunt teroriști din interior", a declarat Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, în fața a aproximativ 20 de invitați și reporteri.

"Acesta este genul de comportament pe care l-ați aștepta (de la grupul Stat Islamic)", a adăugat el. „Ar trebui să șocheze conștiința tuturor americanilor, iar refuzul de a-i condamna pe acești tipi este uluitor”, a tunat el.

„Nu există loc pentru ură în America”, a repetat Joe Biden, promițând încă o dată că va uni americanii dacă va fi ales.

Pe Twitter, președintele republican nu și-a exprimat nici o simpatie pentru Gretchen Whitmer în ziua anunțării complotului din 8 octombrie.

„În loc să spună mulțumesc” pentru acțiunea FBI „ea mă numește rasist”, s-a plâns el. „Nu tolerez nicio violență extremă”, a adăugat el.