Abordarea in materie de politica externa a presedintelui-ales al SUA, Donald Trump, este "fenomenal de apropiata" de cea a presedintelui rus Vladimir Putin, oferind Moscovei speranta imbunatatirii in mod gradual a relatiilor cu Washingtonul, anunta Kremlinul, potrivit site-ului agentiei Reuters, citat de Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov - aflat la New York intr-o vizita privata, la un turneu de sah - a observat similaritati intre ideile de politica externa ale lui Donald Trump si Vladimir Putin, considerand ca aceasta este o baza pentru initierea unui dialog substantial intre Moscova si Washington.

"Putin si Trump pornesc de la aceleasi principii in politica externa, iar acest lucru este incredibil", a declarat Peskov.

"Este fenomenal cat de apropiate sunt conceptiile lor in materie de politica externa. Iar aceasta probabil ca este o baza buna pentru optimismul nostru moderat ca cel putin vor putea initia un dialog" pentru imbunatatirea relatiilor bilaterale, a subliniat Peskov.

In contestul tensiunilor existente intre Moscova si Washington din cauza crizelor din Ucraina si Siria, Peskov a explicat ca va dura ceva timp pana cand relatiile se vor normaliza: "O atmosfera de incredere mutuala se obtine in cativa ani".