Fostul primar al metropolei New York Rudy Giuliani, unul dintre cei mai apropiati consilieri ai presedintelui ales Donald Trump, nu a exclus joi sa o aduca in fata justitiei pe Hillary Clinton, din cauza prezumtivelor nereguli legate de Fundatia Clinton, scrie AFP.

Fostul procuror, care a fost citat printre posibilii ministri ai Justitiei in Guvernul Trump, a afirmat la CNN ca Hillary Clinton "nu a fost niciodata obiectul unei anchete pentru sutele de mii de dolari" pe care le-ar fi deturnat, potrivit acestuia, de la Fundatia Clinton.

"O justitie egala pentru toti este unul dintre principiile noastre cele mai importante", a subliniat Giuliani.

Fundatia Clinton a fost creata de Bill Clinton la plecarea sa de la Casa Alba, in 2001. Organizatie caritabila, are a reusit sa colecteze doua miliarde de dolari de la crearea sa, fiind criticata dur de republicani in timpul campaniei. Acestia au acuzat-o pe Hillary Clinton de conflict de interese in momentul in care a condus diplomatia americana iar Fundatia primea importante donatii din strainatate.

Donald Trump a acuzat-o pe rivala sa democrata ca s-a dedat la o forma de "coruptie demna de "lumea a treia", prin intermediul Fundatiei Clinton.

Rudy Giuliani, care a mai ocupat o functie de prim ordin in departamentul Justitiei, sub presedintia lui Ronald Reagan (1981-1989), nu a confirmat ca va deveni ministru al Justitiei dar a precizat ca are "energia necesara". "Si probabil nu exista nimeni care sa cunoasca mai bine ca mine Departamentul Justitiei", a adaugat el.

Giuliani, aliat fidel al lui Donald Trump, a fost primarul New Yorkului intre 1994 si 2001. El conducea metropola in momentul atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.