Senatorul de Florida, Marco Rubio, care a decis sa candideze pentru al doilea mandat dupa ce a pierdut in favoarea lui Donald Trump la alegerile primare din cadrul Partidului Republican pentru desemnarea candidatului la Casa Alba, a fost reales marti, scrie foxnews.com.

Rubio l-a invins pe democratul Patrick Murphy, un congresman cu o reputatie de moderat. Rubio a decis sa candideze pentru al doilea mandat, cu doar doua zile inainte de termenul limita, dupa ce a spus in repetate randuri ca nu cauta sa fie reales.

"Sa spunem ca este mult mai bine decat ultima data cand am candidat", a glumit cu sustinatorii sai, referindu-se la campania prezidentiala esuata de la inceputul acestui an.

Rubio a visat sa fie nominalizat de republicani pentru cursa prezidentiala, dar a iesit din cursa dupa ce Donald Trump l-au invins categoric la primarele din Florida. Trump l-a ironizat atunci pe Rubio in timpul alegerilor primare numindu-l "micul Marco" si-l prezentandu-l drept un candidat "care nu este inca gata pentru prime time" .

Marco Rubio, in varsta de 45 de ani, nascut la Miami, a fost ales pentru prima data in Senatul american in anul 2010 pentru legislatura 2011-2016. Inainte, Rubio a fost presedinte al Camerei Reprezentantilor din Florida.