Americanii din cateva state sunt invitati sa se pronunte marti, la urne, in afara alegerii noului presedinte, a noilor membri ai Camerei Reprezentantilor si a unei treimi din Senat, si asupra legalizarii marijuana in scopuri de relaxare si a cannabisului in scopuri medicale, scrie BBC. Alegatorii din California sunt chemati la urne pentru a se pronunta si asupra posibilei aboliri a pedepsei cu moartea, anunta Sky News.

Tot in California, alegatorii sunt invitati sa se pronunte asupra obligativitatii folosirii prezervativelor in filmele pentru adulti, scrie USA Today.

In 5 state - Nevada, Arizona, Massachusetts, Maine si California - americanii cu varsta de peste 21 de ani se pronunta asupra legalizarii folosirii drogurilor in scop de relaxare.

De asemenea, in alte 4 state - Florida, Montana, North Dakota si Arkansas - americanii sunt invitati la vot pentru a se pronunta in legatura cu o eventuala legalizare a cannabisului in scopuri medicale.

Daca in urma cu 20 de ani, folosirea drogurilor nu era permisa nicaieri in Statele Unite, in prezent, folosirea marijuanei in scopuri medicale sau de relaxare este legala in 25 de state, printre Washington, Oregon, Colorado si Alaska, precum si capitala Washington DC.