"Faceti pentru Hillary ceea ce ati facut pentru mine", a indemnat luni, in ajunul alegerii succesorului sau, presedintele american Barack Obama, intr-o reuniune publica, in Michigan, de sustinere a candidatei democrate Hillary Clinton, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aveti ocazia sa alegeti prima femeie presedinte", a adaugat Obama, in fata sustinatorilor candidatei care scandau sloganul "Da, putem!" ("Yes, we can !") din campania sa prezidentiala din 2008.

"Maine va trebui sa alegeti intre o politica a divizarii si resentimentului si (...) o politica care spune 'toti suntem mai puternici impreuna'", a declarat presedintele american, reluand sloganul campaniei lui Hillary Clinton ("stronger together").

"Si nu trebuie doar sa votati contra a ceva. Aveti intr-adevar o candidata care este la inaltimea votului vostru. O candidata care este inteligenta. O candidata care este puternica. O candidata care a fost testata", a continuat Obama, care, pe mandatul sau, a ales-o pe Hillary Clinton ca sef al diplomatiei americane.

Presedintele a marturisit ca este "un pic emotionat" la acest final de campanie. "Este, probabil, ultima mea zi de campanie, pentru un timp", a explicat Obama, care va parasi Casa Alba pe 20 ianuarie.

Cu noua mitinguri, dintre care unul prevazut chiar inainte de miezul noptii, Donald Trump si Hillary Clinton termina, luni, intr-un ritm frenetic, o campanie prezidentiala care a divizat Statele Unite.