Biroul Federal de Investigatii a informat Congresul, printr-o scrisoare transmisa duminica, in legatura cu concluziile din ancheta privind e-mailurile private ale candidatului democrat la Casa Alba, Hillary Clinton, anuntand ca nu si-a schimbat concluziile fata de investigatia precedenta si nu a gasit nimic ilegal, scrie New York Times. Anuntul FBI vine cu doua zile inaintea alegerilor prezidentiale din Stalele Unite.

HotNews.roFoto: Hotnews

FBI isi mentine recomandarea ca Hillary Clinton sa nu fie pusa sub acuzare in scandalul e-mailurilor sale, dupa ce agentii FBI au examinat un nou lot de mesaje electronice la care a avut acces si Huma Abedin, vicepresedintele campaniei electorale a candidatei democrate si o coaboratoare apropiata a acesteia, relateaza AFP.

Vestea a fost salutata de echipa de campanie a lui Hillary Clinton: "Am vazut scrisoarea directorului FBI, ne bucuram ca aceasta problema s-a rezolvat, lucru de care eram siguri."

Ancheta FBI in acest caz a fost redeschisa pe ultima suta de metri a campaniei electorale, agentii Biroului Federal de Investigatii din Statele Unite (FBI) obtinand un mandat care le-a permis sa examineze e-mailurile de pe adresa privata a candidatei democrate la alegerile prezidentiale din SUA, Hillary Clinton.

Hillary Clinton a calificat decizia FBI de a redeschide cazul adresei sale private de e-mail, pe care ea a folosit-o pe vremea cand conducea Departamentul de Stat, drept un fapt "fara precedent" si "profund ingrijorator" in pragul alegerilor prezidentiale.

In timpul investigatiei anterioare, Hillary Clinton a motivat folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicatiile oficiale, in locul celei de pe serverul securizat al institutiei, prin faptul ca asa este mai practic si mai simplu. Ea a mai sustinut ca a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor catre Departamentul de Stat si ca niciunul dintre aceste documente nu era secret in momentul expedierii.

Directorul FBI a considerat insa ca Hilary Clinton a dat dovada de neglijenta si declara, la redeschiderea anchetei, ca noile e-mailuri care vor fi analizate ar putea fi pertinente pentru continuarea investigatiei.

Presedintele Barack Obama a declarat saptamana trecuta ca directorul FBI, James Comey, este un om "integru" si nu incearca sa influenteze alegerile prezidentiale prin investigatia care vizeaza e-mailurile private ale candidatului democrat.

Hillary Clinton este cu 4 procente in fata lui republicanului Donald Trump in intentiile de vot, potrivit unui sondaj NBC- Wall Street Journal, publicat duminica.