In aceasta vara FBI a desfasurat o investigatie ampla privind rolul Rusiei in campania prezidentiala americana, scrieNew York Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Agentii au cercetat consilieri apropiati de Donald Trump, au cautat legaturi financiare cu magnati rusi, s-au ocupat de cei implicati in spargerea serverelor democratilor si chiar au urmarit un pont - de care au ajuns pana la urma sa se indoiasca - privind un canal secret de comunicare intre organizatia lui Trump si o banca ruseasca.

Insa oficiali din cadrul fortelor de ordine au spus ca nicio investigatie nu a gasit vreo legatura directa sau concludenta intre Trump si guvernul rus.

Chiar si in cazul spargerii emailurilor democrate, FBI si serviciile de informatii cred acum ca a fost menit mai mult sa disrupa alegerile prezidentiale decat sa duca la alegerea lui Trump.

Suporterii lui Hillary Clinton, suparati de ceea ce ei considera lipsa anchetelor asupra lui Trump au presat pentru aceste investigatii.

Zilele acestea ei au cerut si ca James B. Comey, directorul FBI, sa le discute public, asa cum a facut saptamana trecuta, cand a anuntat descoperirea unei noi serii de emailuri ce ar putea avcea legatura cu Clinton.

Ancheta FBI in privinta posibilului rol al Rusiei continua, la fel si investigatia asupra emailurilor ce o implica pe Huma Abedin, principala asistenta a lui Hillary Clinton.

Sprijinitorii lui Clinotn spun ca votantii au tot atata nevoie sa afle ce a gasit FBI in cazul lui Trump, chiar daca ceea ce s-a descoperit nu este concludent.