Presedintele Barack Obama considera ca directorul Biroului Federal de Investigatii din Statele Unite, James Comey, este un om "integru" si nu incearca sa influenteze alegerile prezidentiale prin investigatia care vizeaza e-mailurile private ale candidatului democrat Hillary Clinton, relateaza Reuters.

Barack ObamaFoto: Facebook

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, a precizat ca nu are niciun fel de informatii suplimentare despre faptul ca James Comey a decis sa faca publica investigatia FBI si factorii care au stat la baza acestei hotarari.

Agentii Biroului Federal de Investigatii din Statele Unite au obtinut un mandat care le permite sa examineze e-mailurile de pe adresa privata a candidatei democrate la alegerile prezidentiale din SUA, Hillary Clinton.

Un reprezentant de la varful Partidului Democrat l-a acuzat, duminica, pe directorul FBI James Comey ca incalca legea in incercarea de a influenta alegerile, iar Hillary Clinton a calificat decizia drept "fara precedent", "ingrijoratoare" si "stranie".

In timpul investigatiei anterioare, Hillary Clinton a motivat folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicatiile oficiale, in locul celei de pe serverul securizat al institutiei, prin faptul ca asa este mai practic si mai simplu. Ea a mai sustinut ca a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor catre Departamentul de Stat si ca niciunul dintre aceste documente nu era secret in momentul expedierii.

Directorul FBI considera insa ca Hilary Clinton a dat dovada de neglijenta si sustine ca noile e-mailuri care vor fi analizate ar putea fi pertinente pentru continuarea investigatiei.