Relatiile dintre FBI si Departamentul de Justitie (echivalentul Ministerului Justitiei) s-ar fi tensionat din cauza investigatiei in cazul e-mailurilor trimise de candidata democrata Hillary Clinton de pe un server nesecurizat, scrie Wall Street Journal, preluat de Fox News.

Tensiunile au aparut dupa ce inalti oficiali din Departamentul de Justitie s-ar fi aratat sceptici fata de dovezile pe care FBI s-a bazat cand a anuntat o noua investigatie oficiala in chestiunea casutei de e-mail folosite de Hillary Clinton pe adresa Fundatiei Clinton.

Oficiali ai Departamentului de Justitie ar fi incercat chiar sa impiedice implicarea FBI intr-o noua investigatie, potrivit sursei citate. Investigatia anuntata vineri de FBI are un impact major asupra alegerilor din 8 noiembrie; in urma anuntului oficial de vineri al FBI, avansul in sondaje al lui Hillary Clinton in fata contracandidatului republican Donald Trump a scazut rapid, de la 12 puncte la doar un punct (sondaj Washington Post - ABC).

Reamintim ca e-mailurilor din noua ancheta cu privire la mesageria privata folosita de Hillary Cinton pe cand era sefa diplomatiei americane au fost descoperite dupa ce FBI a confiscat dispozitive electronice care le apartin lui Huma Abedin, o colaboratoare apropiata a candidatei democrate la presedintie, si sotul sau, Anthony Weiner, anchetat intr-un scandal sexual.

FBI a informat vineri Congresul SUA ca a descoperit cateva zeci de mii de e-mailuri legate de cazul lui Clinton. Intr-o scrisoare trimisa Congresului, directorul Biroului James Comey afirma ca e-mailurile au aparut intr-un caz care nu are legatura cu scandalul si ca "par pertinente pentru ancheta". Comey a anuntat ca Biroul ia masuri pentru a "determina daca e-mailurile contin informatii clasificate si a stabili importanta lor in ancheta noastra".