Agenții Biroului Federal de Investigații din Statele Unite au obținut mandatul care le permite sa examineze e-mailurile de pe adresa privata a candidatei democrate la alegerile prezidentiale din SUA, Hillary Clinton, potrivit unor surse citate de agentia Reuters.

Hillary ClintonFoto: Captura YouTube

Vestea vine la doar cateva ore dupa ce un reprezentant de la varful Partidului Democrat l-a acuzat, duminica, pe directorul FBI James Comey ca incalca legea in incercarea de a influenta alegerile.

La randul sau, Hillary Clinton a calificat, sambata, decizia FBI de a redeschide cazul adresei sale private de e-mail, pe care ea a folosit-o pe vremea cand conducea Departamentul de Stat, drept un fapt "fara precedent" si "profund ingrijorator" in contextul in care aceasta decizie vine in pragul alegerilor prezidentiale.

"Este straniu ca asa ceva se publica, cu atat de putine informatii, chiar inaintea unor alegeri", a afirmat Hillary la o reuniune in Florida, facand referire la scrisoarea pe care directorul FBI, James Comey, a adresat-o Congresului si in care acesta mentioneaza ca au fost gasite noi e-mailuri care justifica redeschiderea dosarului inchis de catre Departamentul Justitiei in luna iulie.

"De fapt, nu este doar straniu, ci si fara precedent si profund ingrijorator, intrucat alegatorii merita sa vada faptele in ansamblu. Prin urmare, i-am cerut directorului Comey sa explice imediat totul, sa puna totul pe masa", a adaugat candidata democratilor la presedintie.

In timpul investigatiei anterioare, Hillary Clinton a motivat folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicatiile oficiale, in locul celei de pe serverul securizat al institutiei, prin faptul ca asa este mai practic si mai simplu. Ea a mai sustinut ca a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor catre Departamentul de Stat si ca niciunul dintre aceste documente nu era secret in momentul expedierii.

Directorul FBI considera insa ca Hilary Clinton a dat dovada de neglijenta si sustine ca noile e-mailuri care vor fi analizate ar putea fi pertinente pentru continuarea investigatiei.