Candidata democrata la presedintia SUA, Hillary Clinton, a calificat sambata decizia FBI-ului de a redeschide cazul adresei private de e-mail, pe care ea a folosit-o pe vremea cand conducea Departamentul de Stat, drept un fapt "fara precedent" si "profund ingrijorator" in contextul in care aceasta decizie survine in pragul alegerilor prezidentiale, transmite Agerpres.

Hillary ClintonFoto: Captura YouTube

"Este straniu ca asa ceva se publica, cu atat de putine informatii, chiar inaintea unor alegeri", a afirmat Hillary la o reuniune in Florida, facand referire la scrisoarea pe care directorul FBI, James Comey, a adresat-o Congresului si in care acesta mentioneaza ca au fost gasite noi e-mailuri care justifica redeschiderea dosarului inchis de catre Departamentul Justitiei in luna iulie.

"De fapt, nu este doar straniu, ci si fara precedent si profund ingrijorator, intrucat alegatorii merita sa vada faptele in ansamblu. Prin urmare, i-am cerut directorului Comey sa explice imediat totul, sa puna totul pe masa", a adaugat candidata democratilor la presedintie.

In timpul investigatiei anterioare, Hillary Clinton a motivat folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicatiile oficiale, in locul celei de pe serverul securizat al institutiei, prin faptul ca asa este mai practic si mai simplu. Ea a mai sustinut ca a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor catre Departamentul de Stat si ca niciunul dintre aceste documente nu era secret in momentul expedierii.

Insa directorul FBI considera ca ea a dat dovada de neglijenta si sustine ca noile e-mailuri care vor fi analizate ar putea fi pertinente pentru continuarea investigatiei.