Republicanii vor pastra majoritatea in Camera Reprezentantilor in urma alegerilor desfasurate marti, in paralel cu cele pentru Presedintie si cele pentru Senat, potrivit estimarilor NBC si CNN, citate de Huffington Post. Pe de alta parte, batalia pentru Senat, unde republicanii sperau sa recapete controlul, a fost complicata de victoria unui candidat independent in statul Maine.

UDPATE Democratii isi vor pastra majoritatea in Senat, potrivit estimarilor CNN.

Pana acum, republicanii aveau in fata democratilor un avantaj de 50 de locuri in Camera Reprezentantilor (240-190). Dupa victoriile mai multor candidati republicani, democratii pareau resemnati ca lucrurile nu se vor schimba si ca predictiile observatorilor referitoare la rezultatul acestui scrutin se vor adeveri.

Pe de alta parte, lupta pentru Senat (100 de locuri in total) s-a mentinut extrem de stransa, republicanii sperand sa recapete controlul in aceasta camera in conditiile doar o parte din locurile in Senat au fost supuse votului, iar 37 de senatori republicani isi continua mandatul, fata de numai 30 de senatori democrati.

  • Lupta pentru Senat - unde democratii au detin in prezent majoritatea - a fost complicata de victoria unui independent in statul Maine - fostul guvernator Angus King, dupa cum relateaza Los Angeles Times. In conditiile in care independentii sunt o raritate in Congresul american, analistii se asteapta ca acesta sa se alieze cu democratii.