Pe ultima suta de metri, cei doi candidati pentru Casa Alba incerca sa atraga de partea lor votantii nehotarati. Presedintele SUA, Barack Obama, si-a indreptat atentia catre segmentul tinerilor, acordand un interviu postului MTV in care a raspuns intrebarilor trimise de spectatorii postului de televiziune. Totodata, echipa democrata a lansat un clip electoral in care actrita Lena Dunham le invita pe tinerele americance sa il aleaga pe Barack Obama pentru "prima lor data". Clipul a generat reactii aprinse din partea adversarilor conservatori au presedintelui, relateaza AFP.

Lena DunhamFoto: Captura Youtube.com

"Prima data nu trebuie sa o fie cu oricine. Vrei sa o faci cu un tip grozav", afirma Lena Dunham, vedeta si realizatoarea serialului de televiziune american Girls. Actrita in varsta de 26 de ani nu vorbeste insa despre sex, cum lasa sa se inteleaga primele fraze ale inregistrarii, ci despre politica.

"Prima data cand am mers sa votez a fost incredibil. Am depasit o etapa: inainte eram o fata - acum sunt femeie", spune Lena Dunham, dupa care trece in revista cateva dintre temele campaniei, precum razboiul din Irak, egalitatea salariala intre barbati si femei, casatoriile intre persoane de acelasi sex si problema asigurarilor de sanatate. "Trebuie sa o faci cu un tip care a adus acasa trupele din Irak", continua realizatoarea "Girls", serial tinta a numeroase critici din partea conservatorilor.

Intr-un mesaj postat pe Twitter, tanara a scris: "Prima data pentru mine a fost cu @BarackObama. Va recomand cu caldura sa faceti acelasi lucru", postand si link-ul catre clipul electoral.

Reactiile conservatorilor au aparut repede. Bloggerul Ben Shapiro l-a descris pe pe site-ul Breitbart "de un prost gust incredibil" si s-a declarat impotriva unui clip care compara "faptul de a vota prima data cu pierderea virginitatii".

Moderatorul de radio ultraconservator Rush Limbaugh, a carui emisiune este difuzata la peste 600 de posturi de radio, a clasificat inregistrarea drept "insultatoare pentru femei". "Inca o data, femeile sunt considerate masini de sex care vor intotdeauna sa fie sigure ca au pilule (contraceptive -n.r.) si ca pot merge in ziua urmatoare la serviciul de plannig familial, toate acestea fiind finantate de Obama", a adaugat el.

Limbaugh a provocat o polemica in luna martie, dupa ce a calificat-o drept "femeie de moravuri usoare" si "prostituata" pe o studenta care milita in favoarea decontarii contraceptivelor.

Get More: Music News

Vineri, presedintele Obama a acordat, de la Casa Alba, un interviu postului MTV, ce se adreseaza in special tinerilor, in cadrul caruia a raspuns mai multor intrebari formulate de catre spectatorii postului de televiziune. Printre altele, Obama a vorbit despre casatoriile intre persoane de acelasi sex, precizand ca e de datoria generatiilor viitoare sa implementeze reforme in acest domeniu.

Intrebat daca intr-un al doilea mandat, va abroga Actul de Aparare al Casatoriei, o lege din 1996 care defineste casatoria ca o uniune intre un barbat si o femeie, presedintele Obama a precizat ca o astfel de decizie ar trebui luata la nivelul fiecarui stat american, si nu la nivel federal.

Obama a mai vorbit, la solicitarea spectatorilor MTV, despre problema locurilor de munca pentru tineri, despre scaderea taxelor pentru invatamantul superior si acordarea de imprumuturi pentru studii si despre problema schimbarilor climatice.

Get More: Music News