Los Angeles Times, unul dintre cele mai mari ziare americane, si-a anuntat luni sustinerea pentru presedintele Barack Obama, apreciind ca Statele Unite au avut de castigat din stabilitatea pe care acesta a adus-o in primul sau mandat la Casa Alba, scrie AFP.

"Natiunea a fost bine servita de maniera stabila de conducere pe care a imprimat-o presedintele Obama. Merita al doilea mandat", apreciaza cotidianul, in editorialul sau.

In conditiile in care opozantii sai il acuza ca este socialist si musulman, "s-a dovedit matur, mai mult pragmatic decat ideolog, mai degraba prudent decat arogant", isi argumenteaza Los Angeles Times alegerea.

In opinia marelui cotidian american, adversarul sau republican Mitt Romney va exacerba criza economica, daca va fi ales, "cheltuind de o maniera extravaganta pentru aparare chiar in momentul in care ultimele razboaie din era Bush (Irak si Afghanistan, n.r.) se termina".

"Solutia alternativa oferita de Romney neglijeaza infrastructura tarii si resursele umane in profitul unei noi reduceri a impozitelor si a unui buget al apararii mai mare chiar decat cere Pentagonul", adauga Los Angeles Times.