Cel mai recent sondaj de opinie realizat de Wall Street Journal si NBC News, publicat duminica, arata ca Barack Obama si Mitt Romney se afla la egalitate in preferintele electoratului, cu doua saptamani inainte de alegeri si doar o zi inainte de ultima dezbatere televizata intre cei doi, ceea ce indica o crestere a sustinerii pentru candidatul republican.

Fiecare dintre cei doi candidati este preferat de 47% din alegatori, arata sondajul, realizat dupa dezbaterea de luni, in care actualul sef al statului a iesit castigator (potrivit sondajului realizat a doua zi in randul celor care au privit dezbaterea).

Acest rezultat al sondajului se refera la un electorat probabil. In randul alegatorilor care s-au inregistrat deja, Obama are un avantaj de 5 puncte procentuale - 49% fata de 44% pentru candidatul republican.

In precedentul sondaj NBC/WSJ, realizat inainte de inceperea dezbaterilor televizate, Obama a avea un avans in fata lui Romney - 49% fata de 46%, ceea ce arata ca sustinerea pentru Romney a crescut in ultima perioada.

Obama si Romney se vor confrunta luni intr-o ultima dezbatere televizata pe teme de politica externa, dar, in ciuda incercarii lor de a se contra pe acest subiect, nu exista diferente semnificative intre punctele lor de vedere, considera mai multi experti citati de AFP intr-un comentariu publicat duminica, citat de Agerpres.