Presedintele american Barack Obama si republicanul Mitt Romney sunt aproape la egalitate in sondajele de opinie inainte de ce cea de-a doua dezbatere televizata, insa Obama are un avantaj in randul celor care deja au votat, potrivit unui sondaj online realizat de agentia Reuters.

Presedintele in functie il conduce pe Romney cu 59% din voturi la 31%, potrivit datelor compilate din ultimele saptamani. Marja de eroare este de 10 puncte procentuale.

Cu doar trei saptamani inainte de alegerile din 6 noiembrie, 7% dintre cei chestionati au declarat ca au votat deja, fie in persoana, fie prin posta.

Este de asteptat ca votarea timpurie sa joace un rol mai important decat in 2008, cand circa 1 din 3 votanti si-au exprimat optiunea inainte de ziua alegerilor. Votarea a inceput deja in cel putin 40 de state.

Atat tabara lui Obama cat si a lui Romney indeamna cetatenii sa voteze cat mai repede, astfel incat campania sa se concentreze pe cei indecisi.

Cei doi candidati se vor duela intr-o noua dezbatere marti seara, iar echipa lui Obama, care s-a declarat dezamagit de prestatia sa dupa confruntarea din 3 octombrie, a promis ca presedintele va fi de data aceasta mai agresiv.