Mitt Romney a admis joi ca declaratiile sale legate de cei 47% dintre americani care nu platesc impozite si au o mentalitate de victime, afirmatii care au inflamat campania electorala, au fost "complet incorecte", scrie AFP.

"Intr-o campanie cu sute, mii de discursuri si sesiuni de intrebari-raspunsuri, din timp in timp spui ceva care nu suna bine", a spus candidatul republicat, la postul de televiziune conservator Fox News.

"In acest caz, am spus ceva complet incorect", a spus Mitt Romney, referindu-se la afirmatiile sale, pe care le-a aparat pe fond.

Intr-o prima etapa, el a sustinut ca formula sa era de "inegalitate" si a explicat ca vorbea de aritmetica electorala.

Publicarea, in septembrie, de catre site-ul de stanga Mother Jones a unei inregistrari video filmate in mai la o receptie de strangere de fonduri a starnit un adevarat scandal, in plina campanie electorala.

Romney afirma ca "47% (dintre americani) vor vota pentru presedinte indiferent de ce se intampla. Sunt 47% din oameni care sunt cu el, care depind de guvern, care cred ca sunt victime, care cred ca guvernul trebuie sa se ocupe de ei (...) Sunt oameni care nu platesc impozite".

Presedintele Barack Obama si-a surprins suporterii cand a ales sa nu se refer la acest subiect in cadrul primei dezbateri televizate cu Mitt Romney, care a avut loc miercuri.