Presedintele SUA, Barack Obama, l-a acuzat pe adversarul sau republican Mitt Romney ca a mintit in dezbaterea televizata de miercuri, afirmand ca "adevaratul Romney" nu a fost prezent la discutii, relateaza AFP.

Mitt Romney v. Barack ObamaFoto: Captura Youtube.com

"Daca vrei sa fii presedinte, trebuie sa le spui americanilor adevarul", a declarat Barack Obama intr-un discurs sustinut la Denver (statul Colorado) dupa prima dezbatere prezidentiala, desfasurata in urma cu ozi in acelasi oras, dezbatere in care liderul de la Casa Alba a fost declarat "invins".

"Cand am urcat pe scena, l-am intalnit pe acest individ foarte in forma care pretindea ca este Mitt Romney. Dar nu putea fi Mitt Romney!", a afirmat Obama in fata a circa 12.000 d epersoane venite sa il asculte.

"Adevaratul Mitt Romney face turul tarii de anul trecut si promite reduceri fiscale de 5.000 de miliarde de dolari care sa ii avantajeze pe cei bogati", a declarat presedintele american reamintind ca "adevaratul Romney spunea ca nu avem nevoie de mai multi profesori in scoli. Dar omul de pe scena a spus ca ii plac profesorii".

"Omul care era pe scena nu isi asuma responsabilitatea a ceea ce adevaratul Romney spune de un an", a mai afirmat Obama.

Totodata, echipa de campanie a presedintelui a incercat sa imbunatateasca rezultatele dezbaterii acordandu-i guvernatorului Romney "puncte pentru stil", criticandu-l insa pentru lipsa de fond a afirmatiilor sale, scrie Reuters.

"Guvernatorul Romney a venit sa dea o reprezentare si a avut o prestatie buna, ii vom recunoaste meritele, Problema este ca nici o parte a ei nu a avut o baza factuala", a declarat consilierul de campanie a lui Barack Obama, David axelrod.