Fostul guvernator de Massachusetts, Mitt Romney, a castigat alegerile primare ale Partidului Republican din statul american Nevada, desfasurate sambata, el obtinand 43% din voturi, dupa numararea a circa 43% din sufragii, transmite CNN. Imediat dupa anuntarea victoriei sale, Romney l-a atacat pe presdintele democrat Barack Obama, afirmand: "Acest presedinte si-a inceput mandatul cerandu-si scuze in numele Americii. In prezent el ar trebui sa fie cel care isi cere scuze Americii".

Mitt RomneyFoto: Agerpres

CNN a prognozat victoria lui Romney bazandu-se pe rezultatele numaratorii partiale si pe sondajele facute la intrarea in sectiile de votare.

Dupa numararea a 43% din voturi, Romney are 43% din sufragii, urmat de Newt Gingrich (25%) si Ron Paul (19%). Fostul senator de Pennsylvania, Rick Santorum, a ocupat pozitia a patra, cu 12% din voturile alegatorilor republicani.

Romney le-a multumit sustinatorilor la cartierul general al campaniei sale din Nevada, spunandu-le: "Aceasta nu este prima data cand mi-ati dat votul vostru de incredere, dar de data aceasta o sa-l iau cu mine la Casa Alba", referindu-se la victoria sa din Nevada din 2008.

Ulterior, Romney l-a atacat dur pe presedintele Barack Obama, spunand ca Nevada s-a saturat de "ajutorul" sau in rezolvarea crizei ipotecare, acuzandu-l pe liderul de la Casa Alba ca nu a reusit sa scada rata somajului.

"Acest presedinte si-a inceput mandatul cerandu-si scuze in numele Americii. In prezent el ar trebui sa fie cel care isi cere scuze Americii", a afirmat Mitt Romney.