Seful de campanie al candidatului la presedintie Mihail Prohorov, Anton Krasovski, a anuntat ca intentioneaza sa emigreze din Rusia din cauza rezultatelor alegerilor, scrie ziarul rus Vzgliad. "Poimaine emigrez din aceasta tara", a spus ziaristul, care pana in ianuarie 2012 a avut o emisiune pe teme politice si sociale la postul de televiziune NTV.

In acelasi timp, expertii lauda succesul miliardarului rus in alegeri. Prohorov a fost ceva nou printre candidati si singurul care a reprezentat electoratul liberal. "Cei care au luat parte la mitinguri l-au privit ca pe reprezentantul lor. Este un procent destul de mare, mai ales in marile orase precum Moscova sau Sankt-Petersbug", a comentat Mihail Poliakov, de la Scoala superioara de economie, citat de Vzgliad.

In acelasi timp, Vladimir Putin i-a spus luni lui Prohorov ca "daca veti face un partid, asa cum ati anuntat, exista o baza solida pentru un dialog contructiv", a spus Putin la intalnirea cu adversarii lui din alegerile prezidentiale. Duminica seara, imediat dupa inchiderea urnelor de vot, Prohorov a declarat ca si-a propus sa formeze un partid, pentru ca la urmatoarele alegeri sa lupte pentru functia de sef al statului. In acelasi timp, el a respins posibilitatea de a lucra cu Putin, in cazul in care acesta ii va propune vreo functie in viitoarea lui echipa.