Un grup de peste 10 inotatori rusi, specializati in inotul in apa inghetata, s-a prezentat la vot la o sectie din Siberia, in costume de baie. Votul inedit s-a inregistrat in orasul Barnaul din regiunea Altai, unde temperatura nu depaseste 2 grade Celsius, potrivit RIA Novosti. Sportivii au venit la vot insotiti si de mascota clubului - un barbat deghizat in urs polar.

Vot in costum de baieFoto: Agerpres

"Ne-am mai prezentat la vot in acelasi fel de 4 ori pana acum si planuim ca la viitoarele alegeri sa mobilizam toti inotatorii in apa inghetata din Siberia sa voteze astfel simultan, in mai multe orase", a declarat Alexander Zelenetsky, liderul Asociatiei de Inotatori Ursii Polari. Scopul gestului inotatorilor in apa inghetata este, potrivit acestuia, promovarea acestui sport si a unui mod de viata sanatos.

Inotatorii in apa inghetata sunt foarte populari printre localnici, care adora sa se fotografieze impreuna cu acestia. Totusi, unii cetateni rusi s-au declarat indignati de modul in care s-au prezentat inotatorii la vot, cerandu-i presedintelui sectiei de votare sa ii alunge.