Premierul Vladimir Putin si sotia sa, Liudmila, au votat duminica la o sectie din Moscova, el fiind ultilmul din cei cinci candidati la prezidentiale care si-a exprimat dreptul de vot, transmite Ria Novosti. "Am dormit bine, am facut sport, apoi am venit aici", a spus Putin, adaugand ca este convins ca rusii vor veni in numar mare la vot: "Am incredere ca oamenii vor da dovada de responsabilitate".

Vladimir Putin si sotia sa, LiudmilaFoto: Agerpres

Putin si sotia sa Liudmila, care a fost rar vazuta in publlic in ultima perioada, au votat la sectia deschisa in cadrul Academiei de Stiinte din Rusia, aflata in sud-vestul capitalei Moscova.

In cursa pentru fotoliul de presedinte, Putin se confrunta cu liderul Partidului Comunist, Gennadi Ziuganov, cu presedintele Partidului Democratic Liberal, Vladimir Jirinovski, cu reprezentantul formatiunii Rusia Justa, Serghei Mironov, precum si cu independentul Mihail Prohorov.

Analistii afirma ca niciunul dintre contracandidatii lui Putin nu reprezinta o amenintare reala pentru actualul premier, in incercarea de a obtine cel de-al treilea mandar de lider al Federatiei Ruse.

Putin a fost presedinte al tarii intre 2000 si 2008.