Premierul rus Vladimir Putin a promis o reinarmare "fara precedent" a Rusiei, care a devenit indispensabila, considera el, in urma politcii SUA si NATO, potrivit unui articol electoral dedicat apararii, publicat luni in Rossiiskaia Gazeta, informeaza AFP.

"Epoca necesita o politica determinata de intarirea sistemului de aparare aerian si spatial al tarii. Este politica SUA si NATO in materia apararii antiracheta care ne impinge sa facem asta", noteaza Putin. "23 de mii de miliarde de ruble (590 miliarde euro) vor fi consacrate in total pentru aceste obiective in urmatorul deceniu".

"In urmatorii zece ani, trupele vor primi peste 400 de rachete balistice intercontinentale, cu baza terestra si maritima, 8 crucisatoare de importanta strategica, purtatoare de rachete, peste 20 de submarine de atac, peste 50 de nave de razboi, aproximativ 100 de aparate spatiale in scop militar si peste 600 de avioane moderne, inclusiv din cele de vanatoare de a cincea generatie, peste 1.000 de elicoptere, peste 28 de baterii de rachete antiaeriene de tip S-400 si 38 de sisteme de divizie Vitiaz, 10 rachete Iskander-M", detaliaza Vladimir Putin, potrivit Agerpres.

In plus, armata va mai primi peste 2.300 de tancuri moderne si aproximativ 2.000 de sisteme de artilerie cu autopropulsie, precum si 17.000 de automobile militare, a mai spus Putin.

Putin va candida la presedintie la alegerile din 4 martie.