Intr-un nou articol electoral, publicat de aceasta data de cotidianul Kommersant, premierul Vladimir Putin, candidat la presedintia Rusiei, propune introducerea unei noi reguli, si anume obligativitatea luarii in dezbatere de catre Duma de Stat a initiativelor venite din partea societatii civice care cumuleaza minim 100.000 de semnaturi pe Internet.

"Trebuie sa reactionam le solicitarile societatii, care devine tot mai complexa si care, in conditiile epocii informationale capata trasaturi total noi. Iata de ce propun ca orice initiativa care vine din partea opiniei publice sa fie introdusa spre dezbaterea parlamentului, daca strange minim 100.000 de semnaturi", scrie Putin.

"Este o practica folosita deja in Marea Britanie, spre exemplu. Desigur, versiunile anonime nu merg, desi in anumite situatii internautul anonim ajuta societatea sa-si exprima parerile. Trebuie gasita o formula pentru inregistrarea oficiala a celor care doresc sa participe la un astfel de sistem", a continuat premierul.