Fostul ministru de finante, Aleksei Kudrin, este de parere ca intre putere si comitetele de organizare a mitingurilor de protest trebuie sa inceapa tratative. Daca acest lucru nu se va intampla, evenimentele ar putea evolua intr-o directie periculoasa, scrie Kommersant.

Reamintim ca Aleksei Kudrin, fost ministru al Finantelor timp de 11 si ani si beneficiar al unui mare capital de incredere din partea Occidentului, si-a anuntat intentia de a crea un nou partid politic in Rusia.

„Pentru a iesi din impasul in care s-a ajuns, este necesar ca partile sa faca un pas una in intampinarea celeilalte”, scrie Kudrin pe situl sau, akudrin.ru. In opinia sa, comitetele de organizare a mitingurilor trebuie sa desemneze reprezentanti pentru a purta negocieri, sa concretizeze o ordine de zi care sa raspunda pretentiilor tuturor partilor, sa numeasca persoane demne sa participe la discutii, sa atraga in aceasta activitate reprezentanti oficiali ai opozitiei parlamentare.

„Puterea trebuie sa demonstreze disponibilitate la dialog cu acest grup de lucru”, a spus Kudrin, salutand aderarea la procesul consultativ a imputernicitului pentru drepturile omului, Vladimir Lukin, ca om care se bucura de increderea ambelor parti.

Kommersant aminteste ca urmatorul miting „Pentru alegeri cinstite” a fost programat pentru 4 februarie si, potrivit organizatorilor, se asteapta o prezenta de peste 50.000 de oameni.