Liberalii sibieni considera ca Raluca Turcan ar trebui sa preia conducerea interimara a Partidului National Liberal, avand in vedere rezultatele obtinute la alegerile din 11 decembrie, a declarat pentru Agerpres prim-vicepresedintele PNL Sibiu, Daniela Cimpean.

"In calitate de prim-vicepresedinte PNL Sibiu si presedinte de Consiliu Judetean, consider ca organizatia Sibiu este indreptatita sa dea presedintele PNL. Avem cel mai bun scor din tara. Presedintele organizatiei, Raluca Turcan, a dovedit ca stie sa gestioneze o functie de conducere, sa dea rezultate. PNL are nevoie mai mult decat oricand sa creasca, sa aiba bine gestionata activitatea. Raluca Turcan este omul care a dovedit, a confirmat ca poate", a spus Daniela Cimpean.

De asemenea, vicepresedintele PNL Sibiu Mircea Cazan a declarat, pentru AGERPRES, ca "Raluca Turcan se bucura de tot sprijinul colegilor de partid de la Sibiu'' si ca, in opinia sa, este normal ca ea sa preia functia de presedinte la nivel national, organizatia judeteana obtinand cele mai bune rezultate.

Raluca Turcan nu a putut fi contactata pentru a confirma daca ar putea prelua conducerea interimara a PNL.

''Scorul PNL la nivel national este dezastruos'', iar cel de la Sibiu, ''este un rezultat frumos'', a scris Turcan, luni, pe pagina sa de Facebook.

''Dragii mei, de astazi intram intr-o noua etapa. Ca deputat de Sibiu si presedinte de organizatie, am obtinut un rezultat frumos in Sibiu. Muncit! Scorul PNL-ului la nivel national este dezastruos si asta imi va face o misiune foarte dificila in Parlament'', a scris Raluca Turcan.

Raluca Turcan a castigat un nou mandat de deputat. In urma alegerilor parlamentare, PNL Sibiu a reusit sa obtina trei deputati si un senator, a confirmat, pentru AGERPRES, Daniea Cimpean.

PNL a castigat alegerile parlamentare in judetul Sibiu cu 39,52% la Camera Deputatilor si 39,87% la Senat, potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral de Circumscriptie Judeteana .

Meritocratia in partid si cei care au obtinut rezultate la alegerile parlamentare vor fi propuneri corecte pentru functiile interimare, a declarat luni presedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Pentru pozitiile care s-au vacantat si pentru interimat va fi o regula pe care o sa o respectam: meritocratia in partid si cei care au obtinut rezultate vor fi, in opinia mea, propuneri corecte pentru functiile interimare pe care si eu si Ilie Bolojan le-am eliberat. Maine veti vedea care sunt aceste propuneri pe care le vom face BPN si sper ca ele sa fie bine primite", a spus Gorghiu, la sediul PNL.

Intrebata daca Raluca Turcan este propunerea de presedinte interimar al PNL, ea a precizat ca marti vor fi prezentate propunerile in Biroul Politic National.