Liviu Dragnea a ajuns la sediul de campanie al PSD din Baneasa - care nu a mai fost folosit pentru alegeri de pe vremea lui Adrian Nastase (2004) - in jurul orei 20.30, trecand pe sub luminitile de Craciun rosii si albe care decoreaza intrarea si copacii de o parte si de alta, iar in jumatate de ora venea in fata presei pentru a vorbi despre victoria previzibila a partidului sau.

Gabriela Firea il fotografiaza pe Liviu DragneaFoto: Hotnews

Dragnea a multumit alegatorilor si s-a declarat "coplesit" de rezultat, in timp ce, de pe primul rand de scaune, primarul Capitalei Gabriela Firea, fost purtator de cuvant PSD, il urmarea cu atentie, spre final facandu-i si cateva poze cu telefonul.

Alaturi de Dragnea in sediu nu s-a aflat o armata de lideri ci, in afara de Firea, au mai fost prezenti in sala de conferinte doar senatorii Ecaterina Andronescu si Serban Nicolae si secretarul general adjunct Codrin Stefanescu. Ulterior a venit si Victor Ponta, pentru mai putin de o ora, intre doua aparitii la televiziuni.

Dupa declaratiile in care Dragnea a anuntat ca nu are de gand sa faca cadou voturi de astazi, dar si ca "toti trebuie sa lasam deoparte orice dusmanie", si-a continuat periplul pe la televiziunile de stiri, care continua si la ora transmiterii acestui material.

In sediul cu trei etaje din Baneasa - altul decat cel din Kiseleff 10 cu care eram obisnuiti in ultimii ani, de unde si-a anuntat infrangerea Victor Ponta in 2014 - au fost mai multi jurnalisti decat politicieni in cursul zilei si al serii.

De altfel, Dragnea a anuntat ca va fi o "noapte lunga" si nu pentru ca se va serbatori rezultatul ci pentru ca social-democratii vor face o numaratoare paralela. Dragnea a amintit de incidentul din 2009 - atunci cand Mircea Geoana era dat ca victorios de exit-poll-uri -, pe care a spus ca nu vrea sa il mai repete.

Liderul PSD nu a dorit sa vorbeasca nici acum despre cine va fi nominalizarea de premier, dar a spus ca votul "ne incarca pe toti, inclusiv pe mine", amintind ca el a fost cel care s-a ocupat de campanie si de programul de guvernare.

La ora 23.00, in sediul PSD pare ca exista in continuare numai jurnalisti, in rest dominand linistea.

UPDATE Dupa ora 23.00 a venit si Victor Ponta, care a plecat la 23.45 pentru a ajunge la Antena 3. Desi nu a iesit din sediu impreuna cu Liviu Dragnea, care a plecat si el imediat dupa, el a spus clar ca "presedintele de partid trebuie sa fie si premier". Ponta a plecat de langa Dragnea in timp ce se afla la declaratii in fata camerelor.

In ceea ce il priveste pe Dragnea, a plecat dupa ce a declarat ca numaratoarea paralela confirma, pana acum, exit poll-urile. A precizat apoi ca va trece si pe la sediul din Kiseleff in cursul noptii.

Ultima care a plecat a fost Firea.

Imagini de la sediul PSD:

Gabriela Firea il fotografiaza pe Liviu Dragnea:

Luminite la sediul PSD din Baneasa

Victor Ponta si Liviu Dragnea s-au intersectat la plecare, la declaratii, dar au plecat separat. Ponta: "Daca dorim eficienta, trebuie ca liderul partidului sa fie si premier. Altfel ne certam ca Ciolos"