Procesul de votare intrerupt, duminica seara, timp de 40 de minute, in noua sectii din trei localitati prahovene a fost reluat dupa ce echipele de interventie ale Electrica au remediat avaria aparuta pe reteaua de alimentare, anunta News.ro.

Potrivit reprezentantilor Biroulului Electoral Judetean Prahova, in prima faza procesul de votare a fost reluat in doua din cele noua sectii dupa ce imobilele in care functioneaza acestea au fost racordate la generatoare de curent electric.

Ulterior, si in celelalte sapte sectii a fost reluata votarea, dupa ce echipele de la Electrica au remediat avaria produsa pe retea.

Procesul de votare a fost suspendat in sectiile din trei localitati din judetul Prahova din cauza unei defectiuni la reteaua de alimentare cu energie electrica, reprezentantii Electrica sustinand ca, cel mai probabil, este vorba despre o avarie provocata de un copac taiat de un localnic si care ar fi cazut pe firele de tensiune.

Conform reprezentantilor Biroului Electoral Judetean Prahova, procesul de votare a fost suspendat in toate sectiile din localitatile Poiana Campina, Provita de Sus si Provita de Jos, din cauza unei pene de curent.

Contactati telefonic, reprezentantii furnizorului de electricitate, au declarat ca, in urma primelor informatii primite de pe teren, avaria s-a produs ca urmare a caderii pe liniile de electricitate a unui copac taiat de un localnic.

Potrivit site-ului Biroului Electoral Central, in cele trei localitati au fost deschise duminica noua sectii de votare.

UPDATE: Barbatul din cauza caruia s-a produs pana de curent a fost identificat

Barbatul din cauza caruia se presupune ca noua sectii de votare din judetul Prahova au ramas aproape trei sferturi de ora fara electricitate, duminica seara, a fost identificat si este cercetat pentru infractiunea de distrugere. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, barbatul se afla in stare avansata de ebrietate in momentul in care a fost gasit.

Politisltii prahoveni l-au identificat pe barbatul care, duminica seara, a taiat un arbore care a cazut pe reteaua de electricitate lasand fara curent electric trei comune cu sectiile de votare aferente.

Potrivit autoritatilor din Prahova, barbatul, care este din Provita de Jos, este audiat la Politie, el fiind cercetat pentru infractiunea de distrugere.

Surse apropiate anchetei au precizat ca barbatul se afla in stare avansata de ebrietate in momentul in care a fost gasit.

Noua sectii de votare din localitatile Provisa de Sus, Provita de Jos si Poiana Campina au ranas fara electricitate, procesul de votare fiind suspendat timp de 40 de minute, in urma unei avarii produse de caderea unui copac peste liniile de alimentare cu energie electrica.