Prezenta la vot intr-o sectie din comuna Colonesti a depasit 100% inca de la ora 16,30, iar la nivelul intregii localitatii alegatorii s-au prezentat la urne in proportie de peste 64%, potrivit site-ului oficial al Biroului Electoral Central (BEC), transmite Agerpres.

Potrivit aceleiasi surse, in mai multe localitati din nordul judetului Olt, respectiv la Samburesti, Colonesti, Barasti si Tatulesti prezenta la vot depaseste 60%, cea mai mare fiind in comuna Tatulesti (75,32% la ora 17,00).

La sectia nr. 156 din comuna Colonesti prezenta la vot la ora 17,00 a fost de 102,35%, in conditiile in care din cele 174 persoane care si-au exercitat dreptul de vot in aceasta sectie, 65 au votat pe liste suplimentare.

Prezenta de peste 50% la vot se inregistreaza la ora 17,00 si in orasul Scornicesti, precum si in comunele Cungrea, Dobrun, Fagetelu, Coteana.

In localitatile din nordul judetului Olt, unde la aceste alegeri parlamentare prezenta la vot depaseste 60%, s-a inregistrat prezenta mare la urne si la alte alegeri organizate in ultimii 16 ani, fie locale, parlamentare sau prezidentiale. Explicatia data de autoritatile locale pentru numarul mare de persoane care voteaza pe liste suplimentare, de ordinul zecilor in fiecare sectie, este ca in zona vin la finalul saptamanii, la rudele apropiate, persoane care domiciliaza in judetul Arges, unde au locul de munca.

La ora 17.00, judetul Olt era pe primul loc la nivel national in topul prezentei la urne, cu 37,27%.