Politistii prahoveni au deschis, duminica, dosar penal si efectueaza cercetari intr-un caz de tentativa de vot multiplu inregistrat in municipiul Ploiesti, dupa ce aplicatia electronica dintr-o sectie de votare a afisat o notificare in acest sens, relateaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Biroului Electoral Judetean Prahova, Catalin Nitu, se pare ca un alegator din Ploiesti ar fi incercat sa isi exercite de doua ori dreptul de vot, la doua sectii diferite, cazul fiind sesizat de aplicatia electronica.

In cauza a fost deschis dosar penal pentru tentativa de vot multiplu, cercetarile fiind in derulare.

Salaj: Tanar suspectat ca a votat la doua sectii diferite, anchetat de politisti

Un tanar din comuna Ileanda este suspectat ca a votat la alegerile parlamentare de duminica la doua sectii din localitati diferite, fiindu-i intocmit dosar penal pentru frauda electorala, potrivit Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj.

"Am avut astazi o sesizare de vot multiplu. Presedintele sectiei de votare din localitatea Rogna ne-a sesizat ca un tanar de 19 ani, din comuna Ileanda, a votat de doua ori, prima data la sectia din localitatea Luminis, iar mai apoi la sectia din localitatea Rogna. Barbatului i s-a intocmit dosar penal pentru frauda la vot", a declarat pentru Agerpres Maria Cristea, purtator de cuvant al IPJ Salaj.

Presedintele sectiei de votare din localitatea Rogna, Cristina Pop, a precizat pentru Agerpres ca tanarul are domiciliul in localitatea Luminis.

Prefectul judetului Salaj, Marin Nitu, a afirmat ca, in acest caz, ar fi vorba de o greseala privind codul numeric.

"Am aflat ca cineva a votat de doua ori, dar respectivul a spus ca nu a mai votat, ci e o coincidenta de cod numeric personal. E posibil sa fie si o greseala de cod numeric. (...) Politia va face verificarile daca e una si aceeasi persoana, sau sunt doua persoane diferite. In momentul in care i-a scanat codul, cei de la sectia de votare au vazut, l-au intrebat, omul a spus ca el n-a votat si doreste sa voteze. (...) Sigur e o greseala de cod numeric. Mai mult ca sigur nu e aceeasi persoana. Dar Politia, dupa ce face verificarile, va da raspunsul", a precizat pentru Agerpres Marin Nitu.

Potrivit Mariei Cristea, pana in prezent, in Salaj nu au fost semnale alte incidente la scrutinul electoral.