Partidul Social Democrat anunta ca a primit mai multe informatii din tara potrivit carora emisia posturilor de televiziune catre abonatii RCS&RDS se transmite cu intermitente, in zi de alegeri si cere patronatului si managementul companiei de cablu tv RCS&RDS sa identifice si sa gaseasca solutii pentru a remedia aceste probleme.

Sediul RCS&RDSFoto: RCS & RDS

"Am primit mai multe informatii din tara potrivit carora emisia posturilor de televiziune catre abonatii RCS&RDS se transmite cu intermitente, intr-o zi atat de importanta pentru Romania, cand se desfasoara alegerile parlamentare in urma carora se va decide democratic noua formula guvernamentala", informeaza PSD printr-un comunicat de presa.

"Facem apel la patronatul si managementul companiei de cablu tv RCS&RDS de a identifica si gasi solutii pentru remedierea rapida a deficientelor care au aparut in transmisia emisiei televiziunilor de stiri si generaliste", spune PSD, adaugand ca "romanii trebuie sa aiba acces neingradit la informatii, in orice oras sau comuna ar locui si indiferent la ce companie de cablu sunt abonati", libertarea presei fiind garantata de Constitutie.

UPDATE: RCS a dat un comunicat in care respinge informatia si spune ca "nu s-au înregistrat întreruperi sau incidente extraordinare sau repetate în furnizarea serviciului". Mai mult, RCS & RDS solicita "oricărui partid politic să nu facă uz de numele sau să implice sub orice formă Grupul RCS & RDS în cadrul mesajelor electorale transmise".

Raspunsul complet al RCS & RDS:

„Cu privire la anumite comunicări publice apărute în cursul zilei de azi, precizăm faptul că, pe baza constatărilor interne, în ziua alegerilor parlamentare nu s-au înregistrat întreruperi sau incidente extraordinare sau repetate în furnizarea serviciului de retransmisie prin cablu sau internet.

Compania RCS & RDS S.A. este angajată în furnizarea de servicii de retransmisie de programe TV către abonaţi, îndeplinindu-şi această activitate cu profesionalism, în scopul asigurării accesului la informaţie şi la un conţinut media conform alegerii fiecărui telespectator.

RCS & RDS S.A. este o societate privată, fără implicare sau afinităţi politice. În acest scop, solicităm oricărui partid politic să nu facă uz de numele sau să implice sub orice formă Grupul RCS & RDS în cadrul mesajelor electorale transmise. Dacă există situații concrete în care serviciile nu au funcționat în mod corespunzător, rugăm să ni se comunice aceste cazuri punctuale.„