BEJ Alba a dispus retragerea unor postari sponsorizate de pe Facebook, dupa ce a fost sesizat despre faptul ca liberalii ar fi continuat propaganda electorala si sambata, publicand anunturi care indemnau internautii la votarea candidatilor PNL, transmite Mediafax.

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Alba a admis o plangere formulata de PSD Alba, in care social-democratii semnalau ca liberalii au continuat propaganda electorala si sambata, publicand anunturi publicitare sponsorizate, pe Facebook, care indemnau internautii la votarea candidatilor PNL din Alba.

"PSD Alba a depus, sambata, plangeri la Biroul Electoral Judetean Alba si la Inspectoratul Judetean de Politie Alba privind continuarea campaniei electorale de catre PNL prin trei dintre liderii locali. Astfel PNL sau lideri PNL (Florin Roman, Ion Dumitrel, Mircea Hava) au distribuit pe retele de socializare mesaje sponsorizate de indemn la vot sau indemnuri directe la vot. Aceste fapte sunt interzise de legea electorala si constituie contraventie", arata PSD Alba intr-un comunicat de presa.

BEJ Alba a admis sesizarea organizatiei PSD Alba si a dispus PNL Alba retragerea postarilor sponsorizate de pe Facebook care indeamna la votarea candidatilor liberali din Alba.

Decizia BEJ Alba are drept de contestatie in 48 de ore, iar aceasta se depune la Biroul Electoral Central.

Totodata, PSD Alba a sesizat in scris IPJ Alba, acuzand ca in municipiul Blaj au fost impartite dupa terminarea campaniei electorale biletele de hartie inscriptionate cu sigla PNL si stampila "votat".

¬Privind cazul de la Blaj am sesizat si in scris Inspectoratul Judetean de Politie Alba ca au fost tiparite un numar de 5.000 de biletele de hartie inscriptionate cu sigla PNL si stampila . Biletelele au pe margine si informatii de catre cine au fost comandate, respectiv PNL Alba, tiparite sub cod unic de identificare 1160004, tiraj 5000 de bucati¬, arata PSD intr-un comunicat.

In judetul Alba, pentru alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, au fost delimitate 440 de sectii de votare, iar la urne sunt asteptate peste 315.600 de persoane.