Romania TV, postul fondat de Sebastian Ghita, se remarca duminica drept postul cu cele mai iesite din comun abordari in privinta alegerilor parlamentare. In timp ce alte posturi de stiri vorbesc si prezinta informatiile uzuale despre procesul de votare, Romania TV dedica foarte mult timp "abuzurilor" presedintelui Iohannis si ale premierului Ciolos si da considerabil de mult spatiu de emisie reprezentantilor partidului radical al lui Ghita, precum Bogdan Diaconu si Lucian Bolcas. Mai mult, s-a prezentat drept "singura televiziune care transmite din inchisoare" si i-a mentionat, printre puscariasii asteptati la vot, pe Dan Diaconescu, Borcea, Cocos si Dan Adamescu. Acelasi Romania TV anunta "rezultate exclusive Sociopol" la inchiderea urnelor.

RTV vede o frauda uriasaFoto: Captura RTV.net

-------------

20:05 Antenta 3 anunta pe burtiere ca va dezvalui in exclusivitate cine va fi prim ministru si cine va forma alianta de guvernare. Tot la aceasta ora Romania TV anunta doar ca are primele rezultate preliminare ale unui sondaj Sociopol ce vor fi anuntate la ora 21,00

19:45 Romania TV si Antena 3 anunta pe burtiere ca la ora 20,00 vor difuza informatii "spectaculoase". La Romania TV burtierele care se perinda vorbesc despre "revansa poporului fata de Iohannis", "primele rezultate oficiale - ora 20,00", "scor socant pentru trei partide", "tensiune fara precedent".

Intre timp, Antena 3 anunta analize de la ora 21,00 dar burtierele insista pe "cel mai corect exit poll" (exit poll-ul CURS pentru Antena 3), "ora 20,00 - cum si-a ingropat Ciolos aliatii" si "lovitura de baros pentru Ciolos. Gadea a anuntat chiar "bomba acestei zile".

Ora 15.45: RTV a schimbat placa cu "tentativele de frauda" dupa ce a prezentat exit-poll partial care avantajeaza partidele prietene. Deja invitatii vorbesc de un "vot relevant".

Ora 15.30: Romania Tv insista cat poate de des ca are propriul sondaj de tip exit poll realizat de Sociopol si ca pentru aceasta Sociopol ar avea in teren, la sectiile de votare, sute de operatori de culegere a datelor. Dar Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat doar doua institute pentru exit poll - IRES (rezultate la Digi24) si CURS-Avangarde (rezultate la Antena 3). La Antena 3, Mircea Badea insista in cursul dupa-amiezii ca spre deosebire de "altii" postul Intact are date veritabile si care au costat mult.

Ora 15:00 La Antena 3 si Romania TV se face simtita o oarece jubilatie. Pe postul Intact Mircea Badea spune ca primele cifre de exit-poll "arata un macel", in timp ce pe burtiera e anuntata o "batalie electorala dura".

Si Romania TV, unde Niels Schnecker, in calitate de reprezentant al Sociopoll spune ca are rezultate partiale, este anuntata, fara nume, ca primul competitor este la multe puncte, peste 10, diferenta de urmatorul.

Ambele posturi mai anunta o "tensiune uriasa", "estimarile din sondaje, facute praf" si ca "cifrele creaza isterie la partide".

----------------------

In privinta presedintelui Iohannis, postul vede numai probleme. Pe burtiere, postul noteaza ca "Presedintele e tensionat. Cine nu ii raspunde la telefon?", ca "Sotii Iohannis [sunt] despartiti in ziua votului", sau ca urmeaza "dezvaluiri despre ce urmareste Iohannis la aceste alegeri - inregistrari explozive, mutare in afara votului legitim" si despre "planul din mapa lui Iohannis care va fi pus in practica pas cu pas dupa alegeri"".

Burtiera RTV

Burtiera RTV

Foto: Captura RTV.net

Romania TV si B1 TV au fost singurele posturi care au transmis momentul in care Sebastian Ghita a votat, acesta mentionand chiar, in declaratiile de presa, numele partidului sau, "Romania unita", pe langa alte declaratii referitoare la Soros si la jaful comis de straini in Romania.

Pe langa Iohannis, o alta tinta preferata de Romania TV este premierul Dacian Ciolos, criticat ca, prin mesaje pe site-ul guvernului, ii indeamna pe oameni sa mearga sa voteze: "Abuz al tehnocratilor: Ciolos se foloseste de functia de premier pentru a transmite un mesaj in ziua votului", suna o burtiera a postului de stiri.

Iar postul anunta ca la inchiderea urnelor va prezenta in exclusivitate "rezultatele Sociopol" privind alegerile de azi, afirmand ca centrul de sondare are "sute de operatori la sectiile de votare", desi singurele institutii media care au parteneriate cu institutii de sondare sunt Antena 3 si Digi 24.