Liderul PNL Maramures, Mircea Dolha, candidat la Camera Deputatilor, a publicat vineri pe Facebook un clip in care apare alaturi de Catalin Chereches, primarul din Baia Mare care este in arest la domiciliu. In clip, Chereches ii indeamna pe alegatori sa voteze cu PNL, partid pentru care candideaza si mama sa, Viorica Chereches.

Chereches si DolhaFoto: Captura video Facebook

"Va invit pe toti si va rog sa imi ascultati sfatul de a da votul unor oameni care merita, care au pus suflet alaturi de mine si care nu mi-au intors spatele atunci cand mi-a fost greu. Va invit in 11 decembrie sa votati lista pentru Parlament si pentru Camera Deputatilor si pentru Senat a PNL. In preajma alegerilor parlamentare este un moment important pentru Maramures si pentru Baia Mare, in special, si domnul deputat Dolha care impreuna cu mine a inceput primii pasi in politica baimareana si maramureseana, dar viata a facut sa de despartim la un moment dat, sa ne readunam, a fost si este un om de onoare, care nu a marsat in a ataca, in a folosi ceea ce unii considera ca in politica este atuul numarul unu: denigrarea" spune Chereches in mesajul video.

Chereches, a fost reales primar in Baia Mare cu 70% din voturi, in timp ce se afla in arest preventiv, candidand din partea Coalitiei pentru Baia Mare. Aceasta a facut un protocol cu PNL in Maramures pentru alegerile parlamentare.

Primarul reales al municipiului Baia Mare a fost eliberat din penitenciar in luna august si plasat in arest la domiciliu, potrivit Mediafax.