Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri seara, la Romania TV, ca premierul pe care il va propune partidul sau, daca va castiga alegerile, nu va fi nici George Maior si nici Vasile Dincu. Pe de alta parte, vicepremierul Vasile Dincu a afirmat ca nu exclude sa faca parte dintr-o viitoare formula guvernamentala.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebat la Romania TV daca candidatul de premier al PSD poate veni din America, Dragnea a spus "nu". "Nu. Va referiti la Maior? Nu", a afirmat presedintele PSD.

El a adaugat ca premierul propus de PSD nu va fi nici Vasile Dincu.

"Ma intrebati de Vasile Dincu? M-a rugat sa spun ca nu vrea sa fie prim ministru. Am avut o discutie, suntem foarte buni prieteni", a spus Dragnea, intrebat fiind daca premierul PSD are in acest moment carnet de partid.

In alta ordine de idei, liderul PSD a spus ca daca partidul pe care il conduce va ajunge la guvernare, va abroga ordonanta care a inghetat indemnizatiile de merit ale artistilor, sustinand ca in programul de guvernare si in proiectul de buget intocmit de social-democratii sunt prevazute mariri substantiale de salarii pentru actori.

Vicepremierul Vasile Dincu a afirmat, miercuri, ca nu exclude sa faca parte dintr-o viitoare formula guvernamentala, in conditiile in care spune ca n-a crezut nici ca va fi vicepremier in acest Guvern, caz in care "a fost aproape un accident", potrivit Agerpres.

Intrebat daca exclude sa faca parte dintr-o viitoare formula guvernamentala, Vasile Dincu a declarat ca nu a participat in mod intentionat la competitia electorala.

"Primul meu gand este acela de a ma intoarce la instrumentele mele, la universitate, la proiectele mele. Aceasta este prima mea intentie. Sigur ca n-am crezut nici ca voi fi inca o data ministru sau vicepremier in acest Guvern, a fost aproape un accident", a spus vicepremierul.

"Asa incat nu exclud nici in viitor surprize, dar nu ma astept la asta si, (...) cu cea mai mare probabilitate, nu voi participa la urmatoarea guvernare, insa depinde sigur de foarte multe - de la vot, de la modul cum se va face majoritatea, (...) de cine vor fi ceilalti oameni care vor face parte din aceste echipe, la stilul de negocieri care se vor face pentru asta. Sunt foarte multe lucruri de care depinde acest lucru, insa proiectul meu personal nu este inspre acest lucru", a spus Dincu, la Adevarul Live.