PSD Arges distribuie, ca materiale de campanie, calendare ortodoxe pentru anul 2017 cu sigla partidulului. In jur de 5.000 de exemplare, in care sub icoana Fecioarei Maria cu pruncul este trecuta sigla Partidului Social-Democrat, au fost impartite argesenilor pe strada, scrie Mediafax. Pe calendare mai este trecuta si urarea "PSD Arges va ureaza un AN NOU fericit!". Initiativa electorala a pesedistilor din Arges este calificata insa de "Patriarhie drept "o modalitate de campanie electorala care foloseste abuziv o icoana".

Ion Georgescu, seful staff-ului de campanie al social-democratilor din Arges, sustine ca nu stie ca reprezentantii BOR sa fi fost intrebati despre calendarele ortodoxe cu sigla PSD, dar considera ca este vorba despre "un produs de calitate si de bun gust".

"Nu stiu daca exista acordul Bisericii. Cele 5.000 de exemplare au fost distribuite in Pitesti, Topoloveni si Mioveni, acolo unde e populatie mai multa. La orase nu prea merge toata lumea la biserica. La tara, de regula, femeile iau calendare de la preot. E primul an cand impartim si calendare, alaturi de programul de campanie si o brosura de prezentare a candidatilor. Din ce am inteles eu, Biserica le da prea tarziu, iar preturile acestora variaza intre 10 si 20 de lei. In unele zone, calendarele sunt prea putine in comparatie cu populatia, iar in unele mai multe. Astfel, s-au gandit colegii mei, fiind si in preajma sarbatorilor, ca oricine are nevoie de un calendar. Noi am distribuit doar in Arges. Nu stiu daca au fost tiparite si pentru alte judete. Am vazut ca si alte partide au impartit calendare. In cendare sunt trecute sarbatorile legale. E un produs de calitate si de bun gust. Nu se face campanie. Nu scrie nicaieri : votati! Are sigla PSD, dar nu scrie ", a declarat Ion Georgescu, pentru ziarul Gandul.

Initiativa electorala a pesedistilor din Arges este calificata insa de "Patriarhie drept "o modalitate de campanie electorala care foloseste abuziv o icoana": Nu are in niciun caz consimtamantul bisericii. Biserica nu are nicio legatura cu acest caz. Va dati seama ca orice icoana poate fi luata de pe internet si fotocopiata. Din pacate, observ ca se apeleaza la astfel de mijloace de convingere, se incearca sensibilizarea oamenilor credinciosi prin astfel de materiale electorale. Patriarhia Romana nu agreeaza si nici nu poate fi vorba despre vreun agrement intre ea si PSD. Deci e o formula a celor de la PSD in care se foloseste in mod nepotrivit, calific eu, un insemn religios. Eu nu am aflat, aflu acum, de la dumneavoastra. Patriarhia Romana nu sustine in niciun fel astfel de practici", a declarat Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei.