Conducerea Biroului Electoral Judetean (BEJ) Gorj va sesiza Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Jiu pentru efectuarea de cercetari privind savarsirea infractiunii de corupere a alegatorilor fata de presedintele filialei PSD si candidat la Senat, primarul Florin Carciumaru, in urma a doua sesizari depuse de catre reprezentantii PNL Gorj si cei ai PRU Gorj, informeaza Agerpres.

Florin CarciumaruFoto: Agerpres

Potrivit unei hotarari a BEJ Gorj transmisa luni, sesizarile fac referire la faptul ca, in ziua de 2 decembrie, la un restaurant din municipiul Targu-Jiu, candidatii PSD la alegerile parlamentare, printre care si presedintele filialei, au participat la o masa festiva unde s-au oferit mancare si bauturi comunitatii rome din oras.

"S-a apreciat in acest sens ca exista suspiciunea rezonabila privind savarsirea infractiunii de corupere a alegatorilor prin oferirea de bani, bunuri si anumite foloase pentru a fi votata lista de candidati PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie. In dovedirea celor sustinute, PNL Gorj a atasat o inregistrare audio-video de la evenimentul mentionat. In incinta unui local, la aceeasi masa se afla presedintele PSD Gorj, Florin Carciumaru, candidat la alegeri pe listele Senatului, impreuna cu cetateni ai comunitatii rome, discursul acestuia referindu-se la solutionarea unor probleme de ordin administrativ si edilitar gospodaresc, respectiv demolarea unor imobile, proprietatea cetatenilor de etnie roma, si continuarea in 2017 a proiectelor initiate in 2016. Inregistrarile audio prezinta dialogul purtat intre doua persoane de sex masculin, a caror identitate nu este prezentata, retinandu-se din discutiile purtate ca s-ar fi oferit sume de bani cuprinse intre 200 de lei si 1.000 de lei in scopul convingerii cetatenilor dintr-o anumita comunitate sa voteze cu o formatiune politica", mentioneaza presedintele BEJ Gorj, Doina Savulescu.

Decizia Biroului Electoral Judetean Gorj poate fi contestata in termen de 48 de ore.