Expert Forum, in parteneriat cu Funky Citizens, va organiza un centru de informare si asistenta electorala pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Vom pune la dispozitia tuturor celor interesati platforma www.votcorect.ro si numarul de telefon Telverde 0800 080 200, prin intermediul carora vom raspunde celor mai frecvente intrebari legate de ziua votului si vom oferi asistenta pentru sesizarea neregulilor, se arata intr-un comunicat de presa.

Platforma www.votcorect.ro contine un formular prin care orice cetatean poate sesiza nereguli din campania electorala sau din ziua votului. Fiecare dintre sesizarile transmise va fi atent analizata, vom raspunde si vom acorda asistenta, unde este cazul. Platforma va include si o sectiune cu raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente legate de votare: proceduri de vot, proceduri legate de organizarea alegerilor, decizii ale birourilor electorale, regulile de observare sau cele de sesizare a neregulilor.

Telefonul Telverde 0800 080 200 va functiona in zilele de 10 si 11 decembrie 2016. Pe 10 decembrie, programul de functionare este 13 - 19, iar pe 11 decembrie intre orele 6 - 22. Apelurile sunt gratuite din retelele Telekom (Romtelecom, Cosmote), Orange, Vodafone, RDS si UPC.

De asemenea, EFOR colaboreaza cu organizatii din campania www.fiecarevot.ro pentru a acredita observatori independenti in toata tara. Expert Forum a acreditat deja peste 400 de observatori care vor sa monitorizeze ziua votului in Arad, Arges, Brasov, Covasna, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramures, Hunedoara, Neamt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timis, Tulcea, Salaj si Bucuresti, dar si in strainatate. Inscrierile se fac pe www.fiecarevot.ro pana pe 5 decembrie (pentru tara) si 7 decembrie (Bucuresti si cei care pot ridica acreditarea din Bucuresti).