Dacian Ciolos afirma, intr-o postare pe Facebook, ca este "pregatit si hotarat" sa isi asume functia de prim ministru in cazul unei majoritati PNL-USR, dupa criticile ce au aparut in urma declaratiei acestuia potrivit careia a cerut liberalilor sa elimine fotografia sa de pe afisele electorale.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am vazut ca unii se grabesc sa spuna ca as fi nehotarat, ca nu imi asum lupta electorala. Dimpotriva, sunt foarte hotarat.

Sunt hotarat sa raman consecvent credintei pe care o am in viitorul acestei tari, in schimbarea de care ea are nevoie. Sunt hotarat sa nu fac compromisuri de dragul vreunei functii sau doar pentru ca "asa se face" in politica. Sunt hotarat sa-mi tin cuvantul dat si sa-mi asum cu buna-credinta partea de responsabilitate care imi revine.

Democratie inseamna ca guvernarea revine celor pe care-i alegem in Parlament si care reusesc sa formeze o majoritate.

PNL si USR mi-au propus sa ma sustina pentru a continua sa conduc Guvernul daca, impreuna, vor sustine o majoritate parlamentara.

Votul dumneavoastra din 11 decembrie va spune asta. Daca raspunsul este pozitiv sunt pregatit si hotarat in decizia ca impreuna cu aceste partide si cu toti cei care vor ca Romania sa mearga inainte, sa construiesc o guvernare responsabila, deschisa si onesta pentru urmatorii 4 ani", a scris seful guvernului, pe contul lui de Facebook.

Dacian Ciolos avertizeaza, in aceasta postare, ca tot ceea ce a facut ca prim ministru "poate fi desfacut si facut altfel in cateva luni".

"Amintiti-va ce s-a strigat in strada, in noiembrie 2015. Ganditi-va unde ne duc coruptia, indiferenta, minciuna. Din pacate, pasii pe care i-am facut inainte nu sunt ireversibili", scrie Ciolos.

"Pentru ca aceste proiecte bune sa continue, viitorul guvern va avea nevoie de sustinerea unei majoritati politice solide, formata din oameni integri, dedicati interesului tarii, in jurul acelorasi principii de guvernare. Aceasta este esenta Platformei Romania 100 - un set de valori si directii clare de actiune, in care eu cred si pentru care ma angajez dupa 11 decembrie. Doua dintre partidele care candideaza pentru Parlament sustin Platforma Romania 100", afirma acesta, inainte de a-si spune pararea despre cele doua partide.

USR "este un partid tanar, purtator de multe sperante, in plina consolidare, un partid care urmeaza sa dovedeasca trecerea de la bune intentii la fapte", iar PNL "este un partid cu traditie democratica de aproape un secol, partid care, in ultimul sfert de veac, a trecut prin multiple transformari si evolutii".

Dacian Ciolos arata ca, in cazul liberalilor, "au fost greseli, dar au fost si momente in care a aratat ca se poate transforma pentru a merge inainte" iar "PNL este partidul care a inceput sa inteleaga ce asteptati dumneavoastra de la clasa politica si a demarat un proces de schimbare - un prim pas asumat prin eliminarea de pe liste a candidatilor cu probleme penale, printr-o infuzie de candidati noi pentru alegerile parlamentare".

"Sunt gata sa ma angajez in acest proiect si deoarece, pentru mine, nu este vorba doar de nevoia de a avea sprijinul unor partide politice pentru a guverna. Este mult mai mult si mult mai important decat atat. Este vorba de a face o alegere clara pentru un nou mod de a face politica si de a guverna. Este vorba de a face o alegere clara intre trecut si viitor, pentru o Romanie a bunului simt, a respectului pentru munca cinstita si impotriva perpetuarii coruptiei, minciunii si populismului.

Este o alegere pe care va invit sa o facem impreuna, toti cei care credem ca Romania nu-si poate permite sa se intoarca la ceea ce a fost", isi incheie premierul Ciolos postarea pe Facebook.