Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni ca PMP nu are nicio legatura cu PNL si ca partidul condus de Traian Basescu este legat de personaje din PSD, desi ''dau impresia ca sunt certati''. UPDATE: Presedintele PMP, Traian Basescu, a comentat luni seara declaratia liderului PNL, Alina Gorghiu, care a admis ca USL a fost o greseala transmitandu-i multumiri pentru ca a recunoscut ca ''au nenorocit o tara pentru ca voiau sa lupte impotriva lui Basescu'', potrivit Mediafax.

''PMP nu cu noi are vreo legatura. PMP de cand a semnat Ponta pactul de coabitare politica acolo s-a pus. Va spun ca asa va fi (...) ii leaga discursul, sunt legati de personajele care graviteaza in acest cerc, desi dau impresia ca sunt certati'', a spus presedintele PNL, solicitata sa comenteze declaratia lui Traian Basescu potrivit careia se vede posibila ''caineste'' la o alianta cu PNL dupa alegeri.

Alina Gorghiu a afirmat ca intre Victor Ponta, Liviu Dragnea si Traian Basescu este o ''fratie puternica''.

''Stiti pentru ce a fost facut USL? Impotriva lui Basescu si a regimului Basescu. Stiti cine a fost primul din USL care a semnat pactul de coabitare cu Basescu: Victor Ponta. Stiti ce se intampla astazi intre Victor Ponta, Liviu Dragnea si Traian Basescu? Acelasi lucru, o fratie puternica. Alegerile locale ne-au aratat acest lucru In toata tara. Intrebati-o pe Firea cu cine are majoritate in CGMB, in toata tara PSD-ul are majoritati cu PMP'', a argumentat ea.

Alina Gorghiu a mai sustinut ca USL a fost ''o greseala'' si ca ''nu poti sa crezi ca te aliezi cu PSD fara sa fii atins de tarele acestui partid''.

La randul sau, Adriana Saftoiu a subliniat ca PNL a votat ca nu va guverna cu PSD, adaugand ca ''exista lucruri in politica care nu se pot repeta''. ''Drept urmare, nu doar ca exista un vot in PNL ca nu vom guverna cu PSD, dar in cazul propunerii PMP, nici macar nu ar trebui sa mai supunem la vot'', a declarat Adriana Saftoiu.

Intrebata ce va face PNL daca guvernarea ar depinde de PMP, ea a mentionat ca PNL si PDL au plecat de cateva ori de la ideea ca trebuie sa faci niste compromisuri si ''nu a iesit nimic''.

''USR este un partid pe care il putem accepta, exista lucruri compatibile, dar sa mergi la guvernare doar sa fii la guvernare este rau si pentru tara'', a adaugat Saftoiu.

Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat duminica ca se uita "caineste" la PNL ca posibil partener de alianta dupa alegerile parlamentare, afirmand ca nu este exclus ca PMP sa sustina un guvern PNL, dar ca premier trebuie sa fie el.