Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a inceput expedierea materialelor necesare votarii catre misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei, urmand ca acestea sa fie puse la dispozitia birourilor sectiilor de votare din strainatate organizate pentru alegerile parlamentare, informeaza vineri un comunicat de presa al institutiei, citat de Agerpres.

Buletine de votFoto: Agerpres

Potrivit sursei citate, pentru cele 417 sectii de votare din strainatate, MAE trimite 1.993.930 buletine de vot (996.965 de buletine pentru alegerea Senatului si 996.965 de buletine pentru alegerea Camerei Deputatilor). Numarul buletinelor de vot a fost stabilit ca urmare a estimarilor realizate de misiunile diplomatice, tinand cont de prezenta la vot de la procesele electorale anterioare si dispersia teritoriala a comunitatilor romanesti, precizeaza MAE.

Odata cu buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe expediaza si celelalte materiale necesare votarii: timbre autocolante, stampile cu mentiunea votat, stampile de control, plicuri transparente, tusiere, tus, formulare tipizate.

Legea 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor prevede ca Biroul electoral de circumscriptie nr. 43 pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in afara tarii distribuie birourilor electorale ale sectiilor de votare din strainatate, cu sprijinul logistic al Ministerului Afacerilor Externe, buletinele de vot, stampila de control si stampilele cu mentiunea "Votat", formularele pentru incheierea proceselor-verbale, precum si celelalte materiale necesare procesului electoral.