Elena Udrea, candidat independent la alegerile parlamentare, a declarat, joi, la RFI, ca si-ar dori sa voteze un Guvern cu Traian Basescu prim-ministru, sustinand ca "sistemul" a vrut ca ea sa fie prezentata in campanie "ca un simbol al politicienilor care au probleme penale". Udrea a mai spus ca "Daca PMP are un tata, ca sa vorbesc metaforic, pe Traian Basescu, sigur are si o mama, pe Elena Udrea".

Elena Udrea (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Am condus Partidul Miscarea Populara, in timpul meu, acest partid a avut rezultate foarte bune si la europarlamentare si la prezidentiale si evident ca mi-as dori in calitate de parlamentar independent sa votez un Guvern cu Traian Basescu prim-ministru", a adaugat fostul lider PMP.

Despre problemele sale in justitie, Elena Udrea spune ca "Cetatenii au posibilitatea sa aleaga pe cine doresc sa-i reprezinte in timpul unor alegeri. Pe de alta parte, sistemul asta a vrut, ca eu in timpul campaniei sa fiu permanent prezentata ca un simbol al politicienilor care au probleme penale, de aceea sunt toata ziua ba la DNA, ba la ICCJ. Problemele pe care eu le am in justitie sau dosarul pe care eu il am in justitie trebuie sa mearga mai departe, conform legilor din Romania si judecat, desigur, in mod corect, nu la presiunea sistemului."