Liderul USR Nicusor Dan a afirmat ca ingrijorarile exprimate de Liviu Dragnea legate de posibile fraude la alegerile parlamentare reprezinta "o gluma", avand in vedere condamnarea penala a liderului PSD.

"Este o gluma foarte buna ca un om condamnat penal pentru fraudarea alegerilor sa vorbeasca de fraudarea alegerilor" a spus Nicusor Dan intr-o conferinta de presa, intrebat cum comenteaza avertizarile lui Dragnea.

Liviu Dragnea a declarat duminica la Romania TV ca exista suspiciuni de fraudare a alegerilor din partea PNL si USR. "Cer si institutiilor statului cu atributii in alegeri si celor care lucreaza in aceste institutii sa nu se gandeasca ca acesti tehnocrati sunt vesnici, si ca orice lucru care incalca legea va trebui sa fie platit chiar de cei din aceste institutii dupa alegeri. Chiar daca li s-a dat senzatia ca sunt sub o umbrela de protectie si cei din guvern, si cei din institutii din judete, sa nu se mai lase pacaliti, pentru ca vor plati toti", a afirmat Dragnea, potrivit Agerpres.

Intrebat catre ce zone politice se indreapta suspiciunile sale, liderul PSD a aratat ca "se indreapta catre tot ce inseamna actuala putere".

"Poate fi numita si fraudarea alegerilor pentru ca exista un grup de tineri angajati la Guvern, care initial au fost voluntari, acum am inteles ca li s-a aprobat un bonus de 2.000 - 3.000 de euro pe luna, despre care initial s-a spus ca ei au venit acolo sa lucreze la un program de informatizare, dar oamenii din guvern sunt destul de speriati, care sunt de ani de zile acolo, spun ca de fapt acesti tineri sunt postaci pentru Dacian Ciolos, pentru PNL si USR. Ne poate spune si noua ce fac baietii aia acolo? Ce au facut pana acum? De ce sunt platiti din bani publici? De ce stau in cladirea Guvernului? Poate (premierul - n.r.) sa ne arate pana maine ce au facut? Sa nu aiba impresia ca, daca au fost postaci sau au lucrat pe internet, aceste lucruri se sterg. Nu se sterg. Ei nu vor sa castige alegerile ca nu au cum. Ei au cateva tinte importante - sa scada cat pot din procentele PSD, care conteaza, pentru ca un eventual vot de incredere sa aiba o legitimitate mai mica. 4-5 procente in plus la PNL si USR fac ca aceste doua partide sa aiba mai mult. Deci pe nuanta asta vor sa mearga si spun oameni din interiorul PNL", a sustinut Dragnea.

Intrebat daca are suspiciuni legate de cum se vor desfasura alegerile, Dan a raspuns: "Avem cu totii experienta bogata legata de ce se intampla in sectiile de votare".

El a facut apel la cetatenii ca, "indiferent cu cine voteaza", sa se inscrie pe listele de delegati pentru ca USR sa aiba delegati in toate cele 19000 sectii.

Dan a afirmat ca pana acum USR are 2167 reprezentanti si 297 delegati. "Reprezentantii sunt cei platiti de stat, delegatii sunt trimisi de partid" a explicat acesta.

"Pentru reprezentanti am cerut sa se inscrie pana maine ca sa putem noi se procesam. Pentru delegati am cerut noi pana pe 2 decembrie, termenul este de 6 sau 7 decembrie" a detaliat Nicusor Dan.