Friedrich Ebert Stiftung (fundatia social-democratilor germani), Friedrich Naumann Stiftung (fundatia liberalilor germani), platforma de dezbateri Romania Publica si miscarea civica Initiativa Romania au lansat o invitatie presedintilor principalelor partide care candideaza la alegerile parlamentare din 11 decembrie sa participe la o dezbatere electorala cu public in ultima saptamana de campanie.

La dezbatere au fost invitati presedintii partidelor care depasesc pragul electoral in intentia de vot, conform sondajelor disponibile (Partidul Social Democrat, Partidul National Liberal, Uniunea Salvati Romania, Alianta Liberalilor si Democratilor, Partidul Miscarea Populara si Uniunea Democrata Maghiara din Romania).

Pana la acest moment, echipele de campanie ale Partidului Miscarea Populara si Uniunii Salvati Romania au confirmat participarea la dezbatere a liderilor celor doua formatiuni: Traian Basescu si Nicusor Dan.

Initiatorii dezbaterii asteapta, in acest moment, si raspunsurile celorlalte partide invitate.

"Invitam si pe aceasta cale presedintii acestor partide sa accepte, in interes public, participarea la aceasta dezbatere atat de necesara. Alegerile parlamentare sunt importante pentru ca acum ne vom decide reprezentantii si, implicit, legile si formula guvernamentala care vor influenta viata si bunastarea fiecaruia dintre noi. O dezbatere in aceasta perioada va permite publicului sa cunoasca mai bine intentiile partidelor pentru urmatoarea legislatura, cat si argumentele in sustinerea solutiilor pe care le propun. In aceeasi masura, dezbaterea reprezinta o oportunitate pentru partide de a-si sustine mesajul in fata romanilor si de a le cere votul", arata initiatorii dezbaterii, intr-un comunicat.