​PSD a inceput distribuite de fluturasi si pliante electorale, iar tema pe care se axeaza este cresterea economica si promisiunea cresterii de salarii si pensii, prezentand diverse statistici si masuri deja lansate, precum eliminarea celor 102 taxe nefiscale din legea lui Liviu Dragnea. "PSD, garantia cresterii economice care se simte in buzunarul cetatenilor" se arata pe pliantul pe care un cititor HotNews.ro din Constanta ni l-a semnalat, in timp ce in blocurile din Drobeta Turnu Severin au fost distribuite ziare de opt pagini cu citate din liderii PSD si fragmente din programul de guvernare.

Pliant PSD pag.1Foto: Hotnews

Pliantul electoral PSD:

Pagini din ziarul PSD, care a fost primit in cutiile postale pe 4 noiembrie, deci cu o saptamana inainte de a incepe campania electorala:

Amintim faptul ca legislatia electorala interizce multe dintre practicile vechi de a face campanie electorala.

Este interzisa distribuirea de materiale electorale, de la pixuri la galeti, precum si organizarea de spectacole, serbari, focuri de artificii.

Sunt interzise bannerele, mesh-urile, panourile publicitare mobile, steagurile publicitare, calcanele, ecranele publicitare, indicatoarele publicitare directionale, structurile de publicitate autoportante, mijloacele de publicitate, panourile publicitare, panourile publicitare mobile, proiectele publicitare speciale, publicitatea luminoasa, publicitate stradala (outdoor), precum si publicitate pe vehicule.

In plus, afisele vor fi mai mici decat cele din alte campanii - cel mult 500 mm o latura si 350 mm cealalta latura; afisele electorale prin care se convoaca o reuniune electorala trebuie sa aiba cel mult, 400 mm o latura si 250 mm cealalta latura si vor fi amplasate numai in locurile speciale pentru afisaj electoral stabilite prin dispozitie a primarului.

Sunt interzise afisele electorale care combina culori sau alte semne grafice, astfel incat sa evoce simbolurile nationale ale Romaniei.

Daca primiti materiale electorale in aceasta campanie, de la orice partid sau candidat, ni le puteti trimite la redactie[at]hotnews.ro sau prin formularul HotReporter (la finalul articolului).